Zwarte thee online kopen

Zwarte thee online kopen

Zwarte thee online kopen via Theesty. Zwarte thee is afkomstig van de ‘theeplant’ Camellia sinensis. Deze thee bevat bioactieve stoffen zoals flavonoïden (antioxidanten). Deze stoffen beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen en vrije radicalen die je ziek maken. Daarnaast is zwarte thee rijk aan vitaminen B1, B2, B3 en B5, C en E. Deze vitaminen bevorderen de werking van je zenuwstelsel en je spijsverteringssysteem én versterken je weerstand.

Drie koppen per dag
Maar dat is niet alles: wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan het drinken van zwarte thee je bloeddruk verlaagt en de kans op een beroerte aanzienlijk verkleint. Met slechts drie koppen thee per dag heb je hier al profijt van.

Hoe wordt het gemaakt?
Zwarte thee is volledig geoxideerd. Door een reactie met zuurstof krijgt het blad een bruin / zwarte kleur. De oxidatie zorgt voor de smaak. Om dit proces op gang te brengen wordt het blad na het plukken en verwelken gekneusd, gebroken of versneden. Door het ‘beschadigen’ van het blad versnelt de reactie met zuurstof tot het blad volledig is verkleurd. Daarna wordt het blad gerold en gedroogd.

Klik hier om naar de online theewinkel te gaan