Witte thee online kopen

Witte thee online kopen

Witte thee online kopen via Theesty. Witte thee is familie van de groene en zwarte thee. Al deze theesoorten komen namelijk van dezelfde plant genaamd Camellia Sinensis. Wat witte thee zo typeert, is het ontbreken van een dominante smaak. Wel heeft de thee een subtiele zoete, bloemige ondertoon. Deze ondertoon ruikt u tijdens het drinken.

Productie van witte thee

In tegenstelling tot andere soorten thee worden bij de productie van witte thee alleen de jongste knoppen van de theeboom gebruikt. Deze jonge knoppen kunnen maar op twee dagen per jaar geplukt worden. Vervolgens moet binnen 48 uur de thee bewerkt zijn en te drogen worden gelegd in de zon. De bewerking van de jonge knoppen is echter minimaal. De thee kan dus gezien worden als de ‘puurste’ thee omdat het geen toevoegingen heeft. Om deze reden heeft de thee ook de naam ‘witte thee’ gekregen.

Is witte thee gezond?

Hoewel groene thee vaak wordt gezien als de gezondste thee, kan witte thee ook meedingen naar deze gezonde prijs. De thee heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van andere theesoorten want:

Witte thee bevat weinig cafeïne
Een kop witte thee bevat gemiddeld maar 5 tot 10 milligram cafeïne. Dit is erg weinig in tegenstelling tot bijvoorbeeld groene of zwarte thee die al snel 30 milligram cafeïne bevatten.

Witte thee geeft minder aanslag op de tanden af
Witte thee is een thee die van zichzelf een lichte kleur heeft. Bij het drinken geeft deze thee ook vrijwel geen aanslag op de tanden. Dit in tegenstelling tot andere soorten thee zoals bijvoorbeeld zwarte thee die erg donker van kleur is en meer aanslag op de tanden achterlaat.

Witte thee voor een goede huid
Het drinken van witte thee kan volgens kenners bijdragen aan een goede huid. Dit heeft twee redenen. Allereerst bevat witte thee een natuurlijke remmer van veroudering. Door het drinken van deze thee kunt u minder snel rimpels krijgen. Verder helpen stoffen in witte thee mee aan het herstel van beschadigde huidcellen.

Klik hier om naar de online theewinkel te gaan