Rooibos thee online kopen

Rooibos thee online kopen

Rooibos thee online kopen via Theesty. Rooibosthee is een aftreksel getrokken van de gedroogde naaldvormige bladeren van de rooibosplant Aspalathus linearis. Het draagt de naam ‘thee’ omdat het op dezelfde manier wordt gezet maar is een infusie.

Rooibos is een kruid wat van nature voorkomt in Zuid-Afrika en is in feite geen ‘echte’ thee. Het is een plant die na de oogst en het drogen, gezet kan worden tot een rode-bruine infusie (kruidenthee). Het is vooral de kleur waar rooibos haar naam aan te danken heeft. Een verbastering van het Nederlandse rood bos en rooibosch.

Rooibos is niet alleen een kruid, het is namelijk ook gezond, helpt het bij allerlei aandoeningen, wordt het al eeuwenlang als kruidendrank gebruikt en is het ook nog eens erg lekker.

Smaak van rooibosthee

Rooibos met wat honing, de traditionele manier van rooibosthee in Zuid-Afrika. Voordat je meteen honing of melk toevoegt; rooibosthee smaakt heerlijk van zichzelf. Rokerig, zoet, houtachtige, grassig, vanille, bloemig, geranium, honing, kruidig en karamel. Een handvol worden die de smaaktonen van rooibosthee beschrijven.

Goede rooibos wordt gekenmerkt door houtachtige, aardse smaaktonen ondersteunt met zoete, vanilletonen. Full-body en tevens nootachtig, een te belangrijke smaaktoon om te vergeten. Rooibosthee kent verder een romige, zoete afdronk. Pure geeft rooibos een rode-oranje kop thee. Doordat rooibos weinig looizuur (tannines) bevatten wordt het bovendien niet snel bitter.

Rooibos toch niet helemaal jouw smaak? Rooibosthee kan ook prima gedronken worden met een vleugje melk, een beetje suiker of alsnog wat honing.

Gezondheid: waar is rooibos goed voor?

Anders dan een aantal andere kruiden is rooibos zeer toegankelijk. Dit maakt het zeer populair. Niet alleen is rooibos om de smaak een hot item, ook doordat het geen cafeïne, mineralen en vitamines bevat. Zo is rooibos rijk aan een complexe samenstelling antioxidanten. Sommige zijn dan ook alleen te vinden in rooibos.

De mineralen die je in een kop rooibosthee kunt vinden zijn onder andere mangaan, AHA-zuren (goed voor de huid), magnesium en kalium. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat rooibosthee kan helpen bij bepaalde gezondheidsklachten:

  • Rooibos kan helpen bij het behandelen van hooikoorts, astma en eczeem
  • Wanneer direct op de huid geplaatst, kan het helpen het verouderingsproces tegen te gaan
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verlicht irritaties, hoofdpijn, nerveuze spanning en slapeloosheid
  • Werkt als een spasmolyticumdrager, waardoor het helpt bij maagkrampen en darmproblemen. Bijvoorbeeld bij baby’s.
  • Bevat geen oxaalzuur, wat het veilig maakt om te drinken voor mensen met kans op nierstenen

Ten slotte wordt rooibosthee als een zeer veilige kinderthee gezien. Een kleine hoeveelheid rooibosthee toegevoegd aan melk kan baby’s rustig maken en darmklachten verhelpen.De verschillende gezondheidsvoordelen zijn algemeen bekend onder Zuid Afrikaanse moeders.

Klik hier om naar de online theewinkel te gaan